Awards

Az ügyvédekről szóló 1998. évi XI. törvény úgy rendelkezik, hogy: “az ügyvédet a tevékenységéért megbízási díj és költségtérítés illeti meg. Az ügyvédi megbízási díj szabad megállapodás tárgya.”

A díjat – egyebek mellett – az adott ügy jellegzetességei, az ügylet tárgyának értéke, a ráfordítandó munkaórák mennyisége, szakképzettségem, szakmai tapasztalatom alakítja ki. Konkrét árajánlat csak az ügy konkrétumainak megismerését követően adható, ez elengedhetetlen az irodámban megszokott és minden esetben alkalmazott korrekt és mindenre kiterjedő tájékoztatáshoz. Irodámban a tanácsadás esetét kivéve a megbízási díj összegszerűségét a megbízott minden esetben előre, az adott ügyre vonatkozóan részletesen,  a megbízó egyetértésével határozza meg. Ez írásbeli megbízási szerződésben kerül rögzítésre. Nálunk az ügyfélközpontúság nemcsak azt jelenti, hogy az ügyfél érdekei kerülnek előtérbe, hanem azt is, hogy az ügyfél folyamatosan és pontosan tájékoztatást kap, az igénybe vett jogi szolgáltatás megbízási díjának összegéről.

A megbízási díjképzés eseti megbízás alapján lehet fix díjas, lehet óradíjas, lehet százalékban meghatározott, lehet sikerdíjas és lehet ezek kombinációja. A konkrét díjat, a konkrét ügy ismeretében az ügyféllel együtt határozzuk meg. A tartós, állandó megbízás az esetek döntő többségében fix illetve óradíjas gyakorlat alapján működik.